Ugrás a főmenüre.

Új utakon Törökszentmiklós – 240 millió forint a Kvittek segítségével

Törökszentmiklós 2006 óta regnáló polgármester asszonya, dr. Juhász Enikő, valamint négy, az útfelújításokhoz szükséges előmunkálatokat végző cég ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást írt alá a Hermina Towers épületében.

A megállapodás lényege, hogy a Kvittek Zrt. közreműködésével uniós pályázaton, belterületi gyűjtő utak felújítására elnyert 240 millió forint a lehető leghatékonyabban, a város érdekeit a legmesszebbmenőkig figyelembe véve kerüljön felhasználásra.

Mint a jelenlévők Cirbesz Gergőtől, a Fair Consulting Kft. képviselőjétől megtudhatták, a több száz millió forintos pályázati összeget az Észak-alföldi Operatív Program keretében nyerte el Törökszentmiklós, s a további munkálatok szervezésében, lebonyolításában (közbeszerzési pályázatok kiírása, médiatevékenység, könyvvizsgálat stb.) a Folio 2003 Kft., illetve a Pertia Zrt. is részt vesz majd.

Dr. Tolnai Jánosné, a Kvittek Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy Törökszentmiklós önkormányzatával már 2007 novembere óta kapcsolatban állnak. Az együttműködés lehetősége egy közös kínai üzleti út során merült fel, azóta a Kvittek Zrt. több pályázat megírásában, sőt, továbbra is kiemelkedő segítséget nyújt a településnek, kistérségnek.

Törökszentmiklós, Jász-Nagykun-Szolnok megye harmadik legnagyobb városaként, óriási szabad munkaerő-kapacitással, kiváló mezőgazdasági gépgyártási, élelmiszer-gyártási és finommechanikai hagyományokkal rendelkezik, de jelentős termálvízkészlete is számos fejlesztésre teszi alkalmassá. A közeljövőben például fürdőrekonstrukcióra, iskolafelújításokra és városközpont-rehabilitációra is pályáznak majd, de nem kizárt, hogy idővel sikerül a termálvíz hőenergiáját az önkormányzati intézmények működtetésénél is hasznosítani. További pályázati lehetőség van a bel- és a csapadékvíz elvezetésére, hiszen Törökszentmiklós közel van a tiszai árterekhez. Végül meg kell említeni a kínai beruházókkal való együttműködési lehetőségeket is, akik októberben például virágtermesztésre alkalmas földek iránt érdeklődve látogatnak a településre.

A négy kiemelkedő főút felújítása 2009 áprilisára készülhet el. A cél az, hogy néhány éven belül igazán élhető település váljék Törökszentmiklósból.

Benedetti Gábor

Minőség nélkül nem hatékony a disszemináció

Minőség nélkül nem hatékony a disszemináció

Petre Gyöngyi PR- és marketingszakember 21 éve van a pályán. Diplomáját áru­for­­gal­mi, másoddiplomáját marketing-szak­köz­gaz­dász szakon szerezte. Pályafutása alatt dolgozott az Egyesült Államokban, de kar­­rier­jét a hazai piacon építette. Nyolc éve dolgozik a Folio 2003 Reklámügynökség Kft.-nél, második éve a cég ügyvezető igazgatója.
tovább...

Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

Uniós támogatásból megvalósul  a Liget Apartman Hotel**** építése Szarvason.
tovább...

Cloud Computing

Cloud Computing

Szépen hangzik és még szebben magyarul: számítási felhő. A számítástechnika eme nem is annyira új fogalma a Financial Times szerint például hamarosan gyökeresen át fogja alakítani az üzleti világot.
tovább...

telefon: (+36-1) 311-12-66, fax: (+36-1) 331-06-62