Ugrás a főmenüre.

Törökszentmiklós új utakon

Belterületi utak felújítása és közlekedési csomópontok biztonságossá tétele Törökszentmiklóson” elnevezésű,ÉAOP-3.1.2-2007-0076 azonosító számú projekt keretén belül pályázott és felújított utak műszaki átadás-átvételi eljárása.
 

A fejlesztés keretén belül négy, változó minőségű útfelületű törökszentmiklósi út felújítása valósul meg, ezek: Batthyány út, Bethlen Gábor utca, Pánthy Endre utca és Széchenyi István út.

Az utak jelenlegi megújításának köszönhetően Törökszentmiklós belvárosában mind a helyi közlekedésben mind pedig az átmenő forgalom csillapításában olyan minőségi változások jönnek létre, melyek nem csak a légszennyezést, hanem a belvárosi zaj- és porterhelést is kedvezően befolyásolják. A fejlesztéssel közvetlen összeköttetés létesül a keleti és nyugati városrészek között, így belső forgalom esetén nem kell az országos főközlekedési utat használni.

A projekt építési-kivitelezési szakaszában összesen 6 871 fm út, 47 980 m2 útfelület kerül felújításra 10 554 m2 tereprendezés és gyepesítés mellett. A kivitelezők 51 db közműaknát emelnek szintbe, 4 db buszmegállót és 57 db parkolót építenek és előreláthatólag 78 db új közúti jelzőtábla oszlop és tábla is kihelyezésre kerül a projekt végéig.

A fejlesztéssel a jelenleg 9 ezer ÁNF (átlagos napi forgalom) E (egységjármű)/nap terhelésű Kossuth Lajos út (46-os főközlekedési út) átmenő és tehergépjármű forgalma 26%-kal csökken (6 700 E/napra), tehermentesítve ezzel a belvárost. A lakosság pedig számítások szerint 13 perccel gyorsabban juthat a közszolgáltatásokhoz (orvosi rendelő, gyógyszertár, iskolák, hivatalok stb.).

Az építési munkák kivitelezője a Törökszentmiklós 2008 Konzorcium, a műszaki ellenőr a Regla Globál Mérnökiroda Kft., a projekt menedzser pedig a KVITTEK Zrt.

A 277, 6 M Ft összköltségvetésű teljes projekt megvalósításra az önkormányzat még a 2007. év során pályázott, amelyhez közel 236 M Ft-os, 85%-os intenzitású támogatást nyert az Észak-Alföldi Regionális Operatív Program ÉAOP-2007-3.1.2 „Önkormányzati utak fejlesztése” elnevezésű programjából.

A projektet az önkormányzat várhatóan 2009. júliusában kívánja tejes egészében lezárni.

További információ Petre Gyöngyitől a gyongyi.petre@aranyreszveny.com e-mail címen.

 

Minőség nélkül nem hatékony a disszemináció

Minőség nélkül nem hatékony a disszemináció

Petre Gyöngyi PR- és marketingszakember 21 éve van a pályán. Diplomáját áru­for­­gal­mi, másoddiplomáját marketing-szak­köz­gaz­dász szakon szerezte. Pályafutása alatt dolgozott az Egyesült Államokban, de kar­­rier­jét a hazai piacon építette. Nyolc éve dolgozik a Folio 2003 Reklámügynökség Kft.-nél, második éve a cég ügyvezető igazgatója.
tovább...

Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

Uniós támogatásból megvalósul  a Liget Apartman Hotel**** építése Szarvason.
tovább...

Cloud Computing

Cloud Computing

Szépen hangzik és még szebben magyarul: számítási felhő. A számítástechnika eme nem is annyira új fogalma a Financial Times szerint például hamarosan gyökeresen át fogja alakítani az üzleti világot.
tovább...

telefon: (+36-1) 311-12-66, fax: (+36-1) 331-06-62